Flanco

Distanta optima fata de televizor

Marți, 27 August 2013 20:40, Timp liber

Distanta optima fata de televizor

Noile televizoare au ecrane late si mari. Fie ca sunt simple, Smart sau 3D, ele trebuie pozitionate la o distanta optima pentru a va putea bucura de o vizionare corecta si placuta. Cristinel Haita, consultant de vanzari Flanco Orhideea, va ofera lamuriri in acest sens.

Cand vine vorba despre alegerea televizorului un criteriu important il constituie diagonala acestuia. In locuintele noastre de bloc, care au incaperi modeste, conteaza mult unde este pozitionat televizorul si mai ales la ce distanta fata de locul de unde vom viziona programele tv. Un ecran prea mare sau prea mic va solicita ochii si va puteti trezi cu dureri de cap si afectiuni oculare.

Sufragerie

Televizoarele potrivite in locuinte pot fi clasificate in functie de dimensiunile lor astfel: 1.mici -  diagonala 48-56 cm, 2.medii - diagonala 81cm, 3.mari  - diagonala 102-116 cm. In functie de modul de amenajare a locuintei voastre e bine sa alegeti si tipul televizorului. Inainte de a ajunge in magazin e recomandat sa aveti o idee asupra distantei dintre canapea, fotoliu sau patul din dormitor si locul unde urmeaza a fi instalat televizorul. In acest mod va fi mai usor sa identificati diagonala potrivita.

E bine sa aveti in vedere urmatoarele indicii: televizoarele mici se pozitioneaza la circa 1 metru distanta, cele medii la 2 - 2,5 metri distanta, iar cele mari la 3-3,5 metri distanta. Si ca sa va fie si mai usor, distanta optima la care e bine sa asezati televizorul este de trei ori diagonala acestuia. Un calcul simplu pe care daca-l retineti va va fi de folos in magazin, dar si ulterior, cand ajungeti acasa si veti avea televizorul montat la distanta cea mai confortabila.